Norwegian ställer in 3 000 avgångar

På grund av situationen med COVID-19 planerar Norwegian att ställa in cirka 3 000 flygningar från mitten av mars till mitten av juni. Det motsvarar cirka 15 procent av bolagets kapacitet under perioden.

Den senaste veckan har Norwegian noterat en minskad efterfrågan på flygresor enligt ett pressmeddelande. På grund av detta kommer bolaget att ställa in cirka 3 000 avgångar för att möta den ändrade efterfrågan. De inställda flygningarna motsvarar cirka 15 procent av bolagets totala kapacitet under perioden som sträcker sig från mitten av mars till och med mitten av juni och påverkar hela linjenätet. Norwegian kommer att återkomma med fler detaljer så snart de planlagda ändringarna är klara. Kunder som berörs kommer att bli informerade direkt.

”Det här är en allvarlig period för hela flygbranschen, även för oss på Norwegian. Vi uppmuntrar myndigheter att omedelbart vidta åtgärder för att minska den ekonomiska belastningen för flygbolagen samt för att skydda viktig infrastruktur och arbetstillfällen”, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

Norwegian vidtar även en rad andra åtgärder inklusive permittering av en betydande andel anställda som kommer som följd av att antalet flygningar tillfälligt blir färre.

”Tyvärr kommer de inställda flygen påverka en betydande andel av Norwegians anställda. Vi har inlett formella samtal med våra fackföreningar gällande permittering av anställda. Vi kommer att fortsätta ha en konstruktiv dialog med fackföreningarna och våra kollegor för att ta oss igenom den här svåra tiden”, fortsätter Schram. 

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.