COVID-19: Air Leap minskar kapaciteten

På grund av en minskad efterfrågan på flygresor så minskar Air Leap nu sin kapacitet på sina tre inrikeslinjer i Sverige från den 16 mars och en månad framåt.

Coronaviruset har fått efterfrågan på flygresor att rasa och många flygbolag väljer att ställa in flygningar för att inte flyga runt med tomma flygplan. På den svenska inrikestrafiken har SAS och Norwegian sedan tidigare sagt att man minskar på antalet avgångar och nu gör även Air Leap det.

Air Leap kommer från den 16 mars och en månad framåt att minska antalet avgångar på sina linjer från Stockholm Arlanda till Jönköping, Karlstad och Örnsköldsvik. För Jönköpings del blir det en morgonavgång till Stockholm samt en retur från Stockholm på kvällen varje vardag kvar. På Karlstad-Stockholm minskas antalet avgångar på vardagar ner från tre till två förutom på fredagar då det blir en avgång istället för två. På söndagar blir det fortsatt en flygning i varje riktning.

Från Örnsköldsvik som nu flygs två gånger per dag på vardagar blir det fortsatt två dagliga avgångar på vardagar undantaget tisdagar då det endast är en eftermiddagsavgång planerad. På fredagar blir det två avgångar från Örnsköldsvik och en från Stockholm medan det på söndagar endast blir en avgång Stockholm-Örnsköldsvik mot tidigare en från Örnsköldsvik samt två från Arlanda.

(Foto: Bene Riobó)

2 kommentarer

  1. Så vitt jag förstår stänger Leap ner helt i Jönköping fram till sommaren.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.