BRA ställer in enstaka avgångar – besparingsåtgärder att vänta

Hittills har BRA valt att inte dra in avgångar en längre tid på grund av COVID-19 utan håller sig till att ställa in enskilda avgångar där efterfrågan är låg. Dock är besparingsåtgärder att vänta hos bolaget.

SAS, Norwegian och Air Leap väljer att dra ner kapaciteten på sina linjenät som en följd av COVID-19, men hittills så väljer BRA att endast ställa in enskilda avgångar där efterfrågan är låg. I detta nu ser BRA över sitt trafikprogram för att komma fram till vilka åtgärder som är nödvändiga för flygbolaget som tidigare drabbats hårt av flygskam under 2018 och 2019 då bolagets verksamhet i huvudsak består av inrikesflyg.

BRAs kommunikationschef Jim Hofverberg skriver till flyg24nyheter att BRA under början av förra veckan såg en mindre nedgång av antalet bokningar, men framåt och under helgen som gick minskade efterfrågan allt mer dramatiskt. Enligt Hofverberg kommer BRA också bli tvungna att ta till besparingsåtgärder precis som många andra flygbolag.

Det ekonomiska läget hos BRA har i en del media diskuterats, men Jim Hofverberg skriver att det ekonomiska läget för BRA generellt sett fortsatt är stabilt trots en kraftig minskad efterfrågan på flygresor på grund av COVID-19.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.