Flygbolagen ställer in – Lufthansa halverar kapaciteten

Antalet inställda flygavgångar i Europa ökar kraftigt på grund av COVID-19 och nu ställer Lufthansa alla sina Airbus A380 på marken och Thai ställer in avgångar till både Stockholm och Köpenhamn.

IATA spår att COVID-19 kommer att påverka världens flygbolag i samma grad som finanskrisen gjorde 2007-2008 och många flygbolag har valt att minska antalet avgångar på sina linjenät som en följd av en minskad efterfrågan. I Sverige spår IATA i nuläget att antalet passagerare ska minska med 24 procent under 2020 på grund av COVID-19.

I Europa är den största nyheten kring flygbolagens kapacitetsförändringar att Lufthansa ställer alla sina 14 Airbus A380 på marken i minst två månader. Totalt räknar nu Lufthansa med att minska sin kapacitet med 50 procent under våren.

Det ekonomiskt krisande flygbolaget Alitalia som fått det ännu tuffare med ett större utbrott av COVID-19 i Italien har beslutat att stoppa alla sina flygningar från Milano Malpensa. Till en början kommer flygstoppet för det italienska flygbolaget på Malpensa att vara till den 3 april och under samma period är det enbart reducerad inrikestrafik till Linate-flygplatsen i Milano som kommer att genomföras.

Även Finnair har börjat skära ner på sitt linjenät på grund av en minskad efterfrågan på flygresor på grund av coronaviruset och mellan den 20 och 28 mars har bolagets ställt in närmare 180 avgångar. Detta rör bland annat flygningar från Helsingfors till Köpenhamn, Stockholm och Göteborg.

Thai Airways har också valt att minska på sin kapacitet till Skandinavien då man ställer in ett antal utvalda avgångar till både Stockholm och Köpenhamn från Bangkok i maj. Sedan tidigare har även Singapore Airlines minskat på sina flygningar till Köpenhamn.

Amerikanska United Airlines kommer också att minska på sin kapacitet till Europa under våren och detta rör 16 flyglinjer från San Francisco, Newark, Washington DC och Chicago.

(Foto: Grogri)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.