Fler reser från Norrköping

Antalet charterpassagerare från Norrköping Airport ökade med nio procent under årets första två månader, men under sista veckan i februari började rädslan för Coronaviruset avspegla sig i resandet.

Januari och februari har börjat med ökande passagerarsiffror för chartertrafiken från Norrköping Airport. Till och med februari är ökningen nio procent vilket innebär att 14 300 resenärer använt flygplatsen under årets första två månader. Det är de klassiska resmålen Kanarieöarna med Gran Canaria och Teneriffa som ligger bakom ökningen.

”Vi är glada för en bra start den här vintern. Vi har haft lite färre avgångar men med de större Boeing 767-planen med plats för 328 passagerare istället för mer normala ca 190-sätes maskiner”, säger Norrköping Airports VD Ola Matsson.

Under sista veckan av februari började dock rädslan för Coronaviruset visa sig i resandet. En utveckling som har förstärkts i och med att norra Italien också räknas som ett riskområde och numera avråder UD från att resa dit.

”Nu i mars påverkas resandet generellt väldigt kraftigt i hela Sverige och världen, inte bara till Italien, Kina, Iran och Sydkorea. Pendeln har helt enkelt slagit över. Man måste komma ihåg att det för närvarande inte är farligt att resa till exempel till Kanarieöarna eller andra resmål där inga virusutbrott liknande Italien sker”, avslutar Ola Matsson.

(Foto: Norrköping Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.