Norwegians strategi ger fortsatt resultat

Norwegians trafiksiffror för februari visar att bolagets strategi om att gå från tillväxt till lönsamhet fortsätter att leverera betydligt högre enhetsintäkter och bättre punktlighet.

I februari valde 1 955  585 resenärer att flyga med Norwegian. Den planerade kapacitetsminskningen och optimeringen av linjenätet fortsätter att påverka siffrorna positivt. Punktligheten för februari var på 84,2 procent och kabinfaktorn var på 81,7 procent, upp 0,2 procentenheter. 

”Jag är mycket nöjd över att vi fortsätter att leverera enligt strategin om att återigen bli lönsamma efter flera år med betydande tillväxt. Det här är den elfte månaden i rad som den planerade kapacitetsminskningen påverkar enhetsintäkterna. Jag är även nöjd över att punktligheten förbättras eftersom jag vet hur viktigt det är för våra kunder. Samtidigt har vi de senaste dagarna noterat en minskad efterfrågan på vissa linjer till följd av coronavirus och därför har vi beslutat att ställa in ett antal flygningar mellan Europa och USA”, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

CO2-utsläppen för februari ligger på samma nivå som förra månaden med 75 gram per passagerarkilometer. Siffrorna påverkas av att bolaget har varit tvungna att hyra in äldre ersättningsplan. Tack vare den unga flygplansflottan har bolaget minskat CO2-utsläppen per passagerare med 33 procent sedan 2009. I februari valde 37 000 kunder att klimatkompensera sin resa i samband med att de beställde en flygbiljett på Norwegians webbplats. 

På grund av osäkerheten kring efterfrågan framöver på grund av coronaviruset drar Norwegian tillbaka den finansiella guidningen från 13 februari 2020. Det är just nu inte möjligt att förutse hur bolaget kommer att påverkas fullt ut av virussituationen.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.