Qantas överväger Boeing 737 MAX

Mitt under pågående flygförbud för Boeing 737 MAX säger Qantas VD Alan Joyce att man tittar på att beställa flygplan av typen från Boeing. Detta då man ser en bra möjlighet till att pruta vilket ska komma både Qantas och Boeing till fördel enligt Joyce.

Qantas flyger idag med åldrande Boeing 737-800 och en naturlig ersättare till dem är Boeing 737 MAX om det inte hade varit för det flygförbud som den senaste versionen av B737 har. Det australiensiska flygbolaget är dock fortsatt sugna på att köpa MAX-flygplan av Boeing trots flygförbudet då VD Alan Joyce ser en bra möjlighet till att pruta.

Om Qantas lägger en order på MAX-flygplan och man samtidigt har lyckats få ner inköpspriset rejält och Boeing i sin tur får rätt på MAX-flygplanet och flygförbudet hävs så har Qantas gjort en riktigt bra affär. Det är detta som Alan Joyce nu hoppas på om man väljer Boeing 737 MAX.

Airbus och deras A320neo är dock inte ute ur leken när Qantas ska hitta nya narrowbodyflygplan. Qantas flyger redan idag med A320-flygplan genom sitt lågprisbolag Jetstar och efter Boeings problem med MAXen kan Airbus även vara ett alternativ för moderbolaget framöver.

(Foto: Jordan Vuong)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.