Norwegian ställer in långlinjeavgångar

En minskad efterfrågan på ett antal flyglinjer på grund av COVID-19 gör att Norwegian ställer in 22 långdistansavgångar mellan den 28 mars och 5 maj.

De senaste dagarna har Norwegian noterat en minskad efterfrågan på vissa linjer. Det gäller särskilt flygningar längre fram i tiden medan resor inom de närmaste veckorna påverkats i mindre grad. Bolaget har därför beslutat att ställa in 22 långdistansflygningar mellan Europa och USA mellan 28 mars och 5 maj.

Norwegian har få flygningar till Norditalien och andra regioner som är kraftigt påverkade av viruset. Bolaget har därtill en större andel semester- och fritidsresor som än så länge ser ut att vara mindre påverkade än affärsresor. Dessutom har Norwegian redan minskat kapaciteten med närmare 15 procent under 2020.

Bolaget följer utvecklingen noga och gör löpande bedömningar om eventuella ytterligare justeringar i linjenätet. Följande linjer berörs i nuläget av de inställda avgångar: Rom – Los Angeles, Rom – Boston, Rom – New York (färre antal avgångar under vissa veckor) och London – New York (tre dagliga avgångar reduceras till två avgångar vissa dagar). Resenärer som berörs kommer att bli kontaktade och erbjudas alternativa avgångar.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.