Försenad A321LR-leverans för SAS

SAS andra och tredje Airbus A321LR-flygplan blir försenade på grund av produktionsförseningar hos Airbus. Dock ska det första flygplanet levereras på tid och börja flyga i september enligt ch-aviation.

I september ska SAS börja flyga med ett Airbus A321LR-flygplan mellan Köpenhamn och Boston och enligt ch-aviation ligger dessa planer kvar, men SAS två andra A321LR-flygplan blir försenade.

Orsaken till förseningen är produktionsförseningar hos Airbus vilket ställer till det för SAS. Till en början var det tänkt att SAS skulle tagit emot de två sista A321LR under bolagets räkenskapsår 2021 som sträcker sig mellan november 2021 och oktober 2022, men så blir inte fallet. Istället kommer en A321LR att levereras under räkenskapsåret 2021 medan det tredje och sista ska tillföras SAS flotta under bolagets räkenskapsår 2022.

SAS har tidigare sagt att man kommer använda de tre nya A321LR-flygplanen på långlinjer som inte har en efterfrågan som motsvarar större widebody-flygplan som Airbus A330, A340 samt A350. Det finns i nuläget dock inga fler kända linjer som SAS kan tänkas öppna med A321LR än Köpenhamn-Boston som redan idag trafikeras av bolaget.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.