Regional Jet blir Xfly

Estniska Regional Jet som bland annat flyger ATR-flygplan på uppdrag av SAS byter skepnad och namn till Xfly och samtidigt ska sju Embraer-flygplan tillföras flygplansflottan.

Inom de kommande sex månaderna kommer estniska Regional Jet, som bland annat flyger ATR 72-600 och Bombardier CRJ 700 samt 900 på uppdrag av SAS, att byta namn. Regional Jet blir Xfly och samtidigt ska sju Embraer 190/195 fasas in i flygbolagets flotta. Huvudorsaken bakom namnet är att Regional Jet förknippas med jetflygplan vilket bolaget inte alltid flyger vilket varit vilseledande enligt Xfly.

De sju nya Embraer-flygplanen kommer att baseras i Tallinn och bland annat flyga från Tallinn till Stockholm Arlanda, Bryssel och Warszawa på uppdrag av LOT Polish Airlines. Samtidigt ska några av Xflys äldre CRJ 900 fasas ut till förmån för Embraer.

Xflys verksamhet består idag uteslutande av wet-leaseflygningar i Europa och de största uppdragsgivarna är SAS och LOT Polish Airlines. Flygplansflottan består i detta nu av åtta ATR 72-600, två Bombardier CRJ 700 samt tolv av den större CRJ 900-versionen. Förutom att enbart vara en kund så äger även LOT 49 procent av Xfly tillsammans med Nordic Aviation Group.

(Foto: Rosedale7175)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.