Heathrow-expansionen har kommit av sig

Expansionen av Europas största flygplats London Heathrow har kommit av sig rejält sedan en brittisk domstol sagt att planerna på en tredje start- och landningsbana på flygplatsen är olaglig. Detta då det går mot Storbritanniens mål om minskade utsläpp i Parisavtalet.

London Heathrow lider av kraftig kapacitetsbrist och för att råda bot på en del av problemet vill flygplatsen bygga en tredje start- och landningsbana. Projektet har dock stött på stora protester från miljörörelser och nu har även en brittisk domstol satt sig mot den tredje rullbanan. Domstolen har nämligen beslutat att den tredje start- och landningsbanan är olaglig och bryter mot Storbritanniens mål i Parisavtalet gällande utsläpp.

Heathrow Airport har svarat på beslutet med att man kommer överklaga beslutet och menar att problemet som uppstått på grund av domen mot flygplatsen inom en kort tid inte kommer att vara ett problem längre.

Beslutet från domstolen innebär dock att projektet med en tredje start- och landningsbana för stunden måste tillbaka till ritbordet och domstolen har låtit meddela att Heathrow har möjlighet att återigen pröva beslutet om man kan bevisa att den tredje banan inte bryter mot Parisavtalet.

(Foto: Panhard)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.