Eurowings till Växjö

KLM, Ryanair och Wizzair kompletteras nu med ytterligare ett utländskt flygbolag på Växjö Småland Airport när Lufthansas lågprisflygbolag Eurowings börjar flyga till Düsseldorf.

Den 21 maj börjar det tyska flygbolaget Eurowings, som är en del av Lufthansa Group, att flyga direkt mellan Düsseldorf och Växjö Småland Airport. Det blir två avgångar i veckan, torsdagar och söndagar. Med den nya linjen blir Växjö den enda regionala flygplatsen i Norden som Eurowings trafikerar. 

”Det är en fantastisk nyhet för människorna i sydöstra Sverige. Att välkomna ytterligare ett europeiskt flygbolag till denna region och Växjö Småland Airport. Tyskland är en extremt viktig marknad för inkommande passagerare, för såväl besöksnäringen som näringslivet. Düsseldorf blir därmed flygplatsens andra tyska destination med en direktlinje, två dagar i veckan”, säger VD för Växjö Småland Airport Ulf Axelsson.

På torsdagar blir det avgångstid klockan 07.50 från Düsseldorf med landning i Växjö klockan 09.45. Returflygningen till Düsseldorf lämnar Växjö klockan 10.20 och är åter på tysk mark två timmar senare. På söndagar lämnar flygning EW 9240 Düsseldorf klockan 12.25 med ankomst till Växjö klockan 14.20. Från Växjö blir det avgång klockan 15.00 som EW 9241 med landning på Düsseldorfs flygplats klockan 17.00. Samtliga flygningar kommer att flygas med Bombardier Dash 8 Q400 från LGW.

Från flygplatsen i Düsseldorf finns det ett 40-tal vidareanslutningar med Eurowings, primärt i Europa men även några attraktiva interkontinentala linjer. Utöver dessa destinationer finns det även många fler valmöjligheter med partners till Eurowings där bagage checkas in hela vägen på Växjö Småland Airport.

”Tyskland är vår största och viktigaste utlandsmarknad. Tyskarna stod för över 200 000 gästnätter och ökade med 8,8 % under 2019. Tyska besökare skapar många bra affärsmöjligheter för besöksnäringsföretagare i vårt län”, säger VD för Destination Småland Oskar Wijk.

(Foto: Raimond Spekking)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.