SAS ett steg närmare nytt produktionsbolag

SAS har tecknat avtal med en dansk fackförening gällande att flygbolaget planerar att ha ett nytt bolag inom SAS-koncernen som ska ta hand om trafiken med flygplan i storleksklassen 120-150 stolar.

När SAS fasar ut sina Boeing 737-700 och Airbus A319 uppstår ett hål i bolagets flygplansflotta. Detta då det på 20 procent av SAS linjenät inte är lönsamt att flyga med större flygplan än de ovan nämnda och därför ska nya flygplan tas in i flottan. Samtidigt vill SAS även sätta de nya flygplanen i ett nytt flygbolag som ska wet-leaseflyga på SAS linjenät.

Planerna har dock stött på stort motstånd hos SAS piloter som menar att SAS kommer placera de nya flygplanen i storleksklassen 120-150 stolar i ett nytt bolag där helt andra villkor kommer att gälla. SAS VD Rickard Gustafsson har tidigare sagt att det nya produktionsbolaget kommer att ha skandinavisk personal och skandinaviska löner.

SAS har nu kommit ett steg närmare det nya flygbolaget då man tecknat ett avtal med den danska fackföreningen FPU som säkrar SAS vidare planer för flygbolaget. FPU å sin sida säger att man med det nya avtalet säkrat fler danska jobb för piloter och kabinpersonal med skandinaviska villkor.

(Foto: RHL Images)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.