Nedläggningshot hänger över Ängelholm Helsingborg Airport

Ett minskat antal resenärer gör att intäkterna minskar och det innebär nu att framtiden för privatägda Ängelholm Helsingborg Airport är hotad. Detta skriver SVT.

Ängelholm Helsingborg Airport är en av få flygplatser i landet som är helt privatägd och samtidigt en av få flygplatser som under tidigare år gått med vinst, men under 2019 landade resultatet på noll. Detta på grund av att intäkterna för den skånska flygplatsen minskar på grund av färre resenärer samtidigt som utgifterna har ökat enligt SVT.

Det minskade antalet resenärer på inrikestrafiken, som är den enda trafiken som Ängelholm Helsingborg Airport kommer att ha under 2020, grundar sig främst i att kommuner och företag valt andra resvägar till Stockholm på grund av flygets klimatpåverkan.

Under 2020 förväntas Ängelholm Helsingborg Airport visa ett negativt ekonomiskt resultat och det kan innebära att flygplatsens ägare, Peab, lägger ner flygplatsen, enligt VD Christian Ziese.

”Jag tror inte att Peab vill fortsätta driva flygplatsen då”, säger Christian Ziese till SVT om att flygplatsen inte förväntas leverera en ekonomisk vinst under 2020.

För att undvika en nedläggning har en arbetsgrupp i regionen bildats som består av företag, däribland Peab, och kommuner runt om flygplatsen. Ziese nämner för SVT att det finns flera sätt att stödja Ängelholm Helsingborg Airport för att den ska finnas kvar, däribland att andra går in som delägare i flygplatsen.

(Foto: Peter Wemmert – Kameratrollet)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.