Corona – Lufthansa minskar på kapaciteten

Den fortsatta spridningen av coronaviruset gör att Lufthansa Group i de kommande veckorna minskar kapaciteten med upp till 25 procent. Samtidigt ökas antalet långdistansplan som ställs på marken från 13 till 23 enligt check-in.dk.

Coronavirusets framfart i Europa får flygbolagen att ställa in och tillfälligt reducera sitt utbud på grund av en minskad efterfrågan på flygresor. I Europa har många flygbolag nu börjat minska sina flygningar till norra Italien på grund av coronautbrottet där.

Flygbolagen inom Lufthansakoncernen kommer på grund av spridningen av viruset i Europa att minska sin kapacitet med upp till 25 procent de kommande veckorna på sina kort- och medeldistanslinjer enligt ett pressmeddelande från bolaget.

I takt med att kapaciteten kommer att minska på Europanätet kommer Lufthansa Group även att minska sina långlinjeflygningar. Sedan tidigare står 13 långdistansflygplan på marken på grund av coronaviruset, men nu utökas detta med ytterligare tio till 23. Detta rör flygplan från Austrian, Brussels Airlines, Eurowings, Lufthansa och Swiss.

Det är i nuläget oklart vilka linjer som kommer att drabbas av den kapacitetsminskning som ska genomföras, men det är troligen linjer till och från Italien som huvudsakligen drabbas.

(Foto: Lufthansa Group)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.