Breeze Airways ska fylla upp luckor i USA

David Neeleman, som bland annat grundat JetBlue har nu tillkännagivit namnet på ytterligare ett nytt flygbolag i USA, Breeze Airways, som ska flyga på sträckor där det idag inte finns några direktflygningar.

Breeze Airways som är David Neelemans senaste nyskapade flygbolag i USA befinner sig nu i en certifieringsprocess för att erhålla sitt AOC och sin operativa licens. Neeleman som nyligen tillkännagav namnet på det nya flygbolaget, Breeze, säger att Breeze ska trafikera sträckor där det idag inte finns några meningsfulla eller rimliga förbindelser i USA.

Vilka linjer Breeze avser att trafikera har dock inte presenterats och det kommer man heller inte att göra förrän flygbolaget är godkänt av FAA för trafik. När man väl blivit godkänd som flygbolag och startat försäljningen av biljetter planerar Breeze att börja flyga inom två månader.

Breeze kommer att börja ta emot Embraer 195-flygplan från sitt systerbolag Azul i Brasilien i maj och bolaget har även 60 Airbus A220-300 på order som ska börja levereras i april år 2021. Embraer-flygplanen ska användas för kortare flygningar på upp till 2,5 timmar medan Airbus-flygplanen både kan komma att användas till flygningar inom USA, men också på långlinjer.

David Neeleman har tidigare startat flygbolagen Morris Air, JetBlue, WestJet och Azul Air. Dessutom äger Neeleman delar av europeiska TAP Air Portugal.

(Foto: Breeze)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.