TUI dumpar Boeing 737 MAX-namnet

TUI blir nästa flygbolag som väljer att dumpa namnet Boeing 737 MAX på Boeings senaste 737-flygplan och när flygplanet återigen sätts i trafik ska namnet Boeing 737-8 användas.

Boeing 737 MAX kommer att gå till flyghistorien av helt fel anledning. Hos flera flygbolag kommer dock namnet inte alls att gå till historien då man väljer att ta bort namnet och marknadsföra framtida flygningar med typen med andra namn.

När, eller om, flygförbudet på Boeing 737 MAX hävs och flygplanet återigen sätts i trafik kommer det inte att kallas för just Boeing 737 MAX hos TUI. Det enligt tyska medier som rapporterat att TUI kommer benämna MAX-flygplanen i sin flotta som Boeing 737-8 istället. Detta då det namnet är den riktiga benämningen av flygplanstypen menar TUI.

Sedan tidigare har lågprisflygbolaget VietJet, som har 200 stycken MAX-flygplan på order, bytt namn på flygplanet till Boeing 737-8 sedan bolagets flygplan börjat trillat ut från Boeings fabrik. Under förra året tog Ryanair namnändringen ett steg längre då bilder på sociala medier visade att ett MAX-flygplan tillhörande Ryanair som står i förvar fått namnet 737-8200.

Flygplanet Boeing 737 MAX kommer med stor sannolikhet att mötas med stor tveksamhet en lång tid framöver och flygbolag som har beställt flygplanstypen och flög med den innan flygförbudet och olyckorna hoppas att med ett redigerat namn så ska rykte kring flygplanstypen försvinna. Med tanke på de resurser som nu läggs ner på att granska MAX-flygplanet är det faktiskt en del som talar för att det kan bli ett av de säkrare flygplanen någonsin på grund av den rigorösa certifieringsprocess som pågår.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.