FlyBosnia i problem – minskar verksamheten

FlyBosnia med bas i Sarajevo började att flyga i januari 2019 men bolagets har inte fått någon flygande start och nu reducerar man sina flygningar i Europa efter ett år som kantats av problem.

I januari 2019 började FlyBosnia sin verksamhet för första gången med flygningar från Sarajevo med två Airbus A319. Flygandet har bestått av säsongsflygningar till ett flertal destinationer i Mellanöstern men också reguljärflyg till Rom och London från den bosniska huvudstaden. Ett år senare är flygningarna till Mellanöstern fortsatt kvar men de europeiska flygningar bantas rejält.

I nuläget flyger FlyBosnia endast en gång i veckan till London, tidigare flög man två gånger i veckan på sträckan, samtidigt som linjen till Rom som flyttats till Mostars flygplats är stoppad fram till den 2 mars.

Orsaken till att FlyBosnia även börjat trafikera Mostar i Bosnien beror på att man hamnat i konflikt med Sarajevos flygplats gällande betalning av handlingtjänster under hösten förra året. Vid ungefär samma tid kom även besked att FlyBosnia tvingats säga upp hälften av sin personal, minskat ner flottan till en Airbus A319 och inte kunnat betala ut lön till sin personal på flera månader.

Trots de något skrala framtidsutsikterna för flygbolaget så planerar man att ta in två Airbus A319 till under 2020 och börja flyga charter till Turkiet och Egypten.

(Foto: NeXtro)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.