Ny flygplats på Kreta allt närmare

Finansieringen för en helt ny flygplats på grekiska Kreta är nu klar efter att den Europeiska investeringsbanken beviljat ett lån på närmare två miljarder kronor.

Grekland vill bygga en ny flygplats på Kreta för att främja landets turistindustri och nu har man tagit sig ett steg närmare den nya flygplatsen då finansieringen av flygplatsen är klar efter att man beviljats ett lån på 1,9 miljarder kronor hos den Europeiska investeringsbanken, EIB.

Den nya flygplatsen på Kreta kommer att få namnet Kasteli International Airport och ska ersätta Heraklion-flygplatsen som är Greklands näst största flygplats. Heraklion-flygplatsen är idag överbelastad stora delar av sommaren och har svårt att ta emot alla flyg som vill trafikera flygplatsen.

Med den nya flygplatsen ska man öka kapaciteten för att kunna ta emot fler turister på ön och Greklands finansminister Christos Staikouras är glad över att flygplatsen kommer att skapa tusentals jobb både när den byggs, men också när den är i drift.

Kasteli International Airport, som ska ligga tre mil från Heraklion, kommer att stå färdig om fem år och får två start- och landningsbanor som ska vara 3 200 meter långa. Förutom flygplatsen i sig ska även en ny motorväg samt en tillfartsväg till flygplatsen byggas.

(Foto: Schuppi)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.