Finnair ökar till New York

Med en minskad efterfrågan på resor till Asien, och då främst Kina, på grund av coronaviruset väljer Finnair att sätta in extra avgångar på sin linje till New York i sommar.

Inför den kommande sommaren adderar Finnair upp till fem avgångar i veckan på Helsingfors-New York JFK. Idag flyger det finska flygbolaget en daglig tur på sträckan, men mellan den 4 april och 24 oktober blir det en extra avgångar varje måndag, torsdag och lördag.

Mellan den 4 maj och 24 oktober blir det dessutom en fjärde ny frekvens när det även ska flygas två gånger till New York på tisdagar. Under den absoluta högsäsongen sätter Finnair in ytterligare en extra avgång till New York på söndagar och detta kommer ske mellan den 8 juni och 30 augusti.

De flesta nya frekvenserna på Helsingfors-New York JFK kommer främst att flygas med Finnairs Airbus A350. De extra flygningarna innebär ytterligare 250 flygningar mellan Helsingfors och New York att välja på och två dagliga avgångar fem dagar i veckan under sommaren.

I år flyger Finnair till fem destinationer i USA, New York JFK och Los Angeles som flygs året runt, samt till Chicago, San Francisco och Miami som är säsongslinjer. Sedan 2015 har Finnair ökat sin stolskapacitet med över 117 procent på den transatlantiska marknaden.

(Foto: Adam Moreira)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.