Corona – flygbolag stoppar flyg till Italien

Coronaviruset har drabbat Italien hårt där nu närmare 290 personer är smittade av viruset och nu börjar flygbolag även stoppa flygningar till Italien.

Coronaviruset har fått en relativt stor utbredning i norra Italien där närmare 290 personer nu är smittade av viruset. De italienska myndigheterna försöker att få stopp på virusutbrottet men har hittills inte lyckats vilket får konsekvenser för flygtrafiken till och från landet då flygbolag nu väljer att ställa in flygningar till Italien enligt check-in.dk.

Än så länge är det inga stora förändringar, då det endast är Kuwait och Bulgaria Air som stoppar flygningar till och från Italien. Bulgaria Air har ställt in samtliga tre avgångar i veckan mellan Sofia och Milan Malpensa fram till den 27 mars medan Kuwait som land sagt att man inte kommer ta emot flygningar från Italien. Detta får konsekvenser för Kuwait Airways flygningar till Milano och Rom som nu inte kan genomföras längre.

På Prags flygplats har man också börjat agera mot coronaviruset. På flygplatsen kommer man nu ta emot samtliga flygningar från Italien vid ett särskilt ankomstområde som upprättats där resenärerna ska kontrolleras.

(Foto: Matti Blume)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.