Swiss byter flygplats i Kina

Swiss blir det senaste flygbolaget som byter flygplats för sina flygningar till Beijing. När sommartidtabellen tar sin början i slutet på mars blir det den nya flygplatsen Daxing som gäller. Star Alliance-kollegan SAS håller dock fortsatt kvar vid den äldre Capital-flygplatsen.

När sommartidtabellen tar sin början den 29 mars kommer Swiss att byta flygplats i Beijing, med reservation för utvecklingen av efterfrågan på resor till Kina på grund av coronaviruset. Det Lufthansaägda flygbolaget kommer att sluta flyga till Beijing Capital International Airport till förmån för den nya flygplatsen Daxing. Swiss blir med detta det första flygbolaget inom Lufthansa Group som väljer att byta från Capital till Daxing och i nuläget är det inget annat bolag inom Lufthansakoncernen som sagt att man ska byta flygplats i den kinesiska huvudstaden.

SAS, som flyger mellan Köpenhamn och Beijing Capital, verkar inte heller planera för någon flytt från Capital till Daxing-flygplatsen i närtid och följer därmed den övriga delen av Lufthansa Groups beslut. En orsak till detta är troligen att Star Alliance-kollegan Air China har en hubb på Capital-flygplatsen och med en flytt till Daxing så mister både SAS och Lufthansa många möjliga förbindelser vidare ut i Asien från Beijing.

Ett Star Alliancebolag som dock valt att, åtminstone delvis, flytta till den nya Daxing-flygplatsen är LOT Polish Airlines. Under den kommande sommaren kommer LOT att flyga fyra gånger i veckan till Daxing och tre gånger i veckan till Capital-flygplatsen från Warszawa. Övriga europeiska flygbolag som trafikerar Daxing-flygplatsen är British Airways och Finnair.

(Foto: Aero Icarus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.