SAS justerar codeshare i Japan

När sommartidtabellen tar sin början i slutet på mars byter SAS flygplats i Tokyo och därför stuvas det nu om i codesharesamarbetet med All Nippon Airways.

Den 29 mars börjar SAS att flyga till Haneda-flygplatsen i Tokyo istället för Narita. Det innebär att bolagets resenärer får fler vidareförbindelser att välja på samtidigt som man landar närmare Tokyos centrum. Flygplatsbytet innebär även att SAS nu stuvar om i codesharesamarbetet med ANA, All Nippon Airways.

När SAS börjar att flyga till Tokyo Haneda blir det även SK-koder på ANAs flygningar från Haneda till Fukuoka, Nagoya, Osaka och Sapporo. Detta istället för ett liknande codeshareavtal med ANA från Narita-flygplatsen.

ANA, All Nippon Airways har sin hubbverksamhet utspridd både på Narita och Haneda-flygplatsen i Tokyo. Under den kommande sommartidtabellen kommer ANA dock att starta ett flertal nya linjer från Haneda samtidigt som en del läggs ner från Narita vilket stärker Hanedas position som den ledande flygplatsen i Tokyo.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.