BRA – punktligast i världen

93,2 procent av BRAs flygningar landade på tid under 2019, vilket gör att BRA nu befäster positionen som världens punktligaste flygbolag.

Internationellt jämförs flygbolags punktlighet med ankomst inom 15 minuter från angiven tidtabell. När BRA summerat sin punktlighet för 2019 så landar den på att 93,2 procent av bolagets flygningar kom fram på tid. Det innebär att BRA ligger bättre till än flygbolag som till exempel statistikföretagen Cirium eller Flightstats presenterar punktlighetsstatistik för.

Enligt ett pressmeddelande från BRA så presenterar Cirium främst statistik från betalande partners. BRA samarbetar varken med Cirium eller Flightstats, vilket innebär att de inte har tillgång till BRAs punktlighetsdata. Detta innebär bland annat att när andra hämtar punktlighetsdata från Flightstats eller Cirium för jämförelser, till exempel med tåg, får de inte komplett och korrekt data.

BRA har helt nyligen inlett ett samarbete med OAG vilket innebär att BRAs punktlighet snart kommer att kunna mätas på internationella nivå.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.