Finnair sätter in A350 på inrikessträcka

Efterfrågan på flygresor till finska Lappland är stor under vintertid och därför sätter Finnair i mars in en Airbus A350 på en flygning från Helsingfors till Kittilä.  

Den 22 mars sätter Finnair in en Airbus A350 på inrikessträckan  Helsingfors-Kittilä. A350-flygplanet kommer att lämna Helsingfors som AY 571 klockan 06.50 för att sedan landa i Kittilä en timme och 35 minuter senare. Returflygningen till Helsingfors avgår klockan 14.00 från Kittilä och är åter på Vandas flygplats utanför Helsingfors klockan 15.30. 

Anledningen till att Finnair sätter in en A350 på inrikeslinjen till Kittilä beror på att det finns en stor efterfrågan på resor till Lappland under vintertid. Dessutom planerar Finnair att genomföra en fotosession på Kittiläs flygplats med A350-flygplanet vilket är ytterligare en faktor i valet av A350 på en inrikesflygning. 

Under de senaste åren har efterfrågan på flygresor till de finska Lappland ökat kraftigt delvis på grund av att Finnair marknadsfört Finland som tomtens hem. Detta har gjort dagsresor och längre resor till de norra delarna av Finland mycket populära med besökare från stora delar av världen varje vinter. 

(Foto: Valentin Hintikka)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.