Ny ägare klar för Aviator

Marktjänstbolaget Aviator har fått en ny ägare som har bas på Cypern, men ägarskiftet kommer inte att påverka varken utseendet eller den dagliga verksamheten hos bolaget.

Aviator som är ett av Nordens ledande marktjänstbolag har fått en ny ägare. Det är det cypriotiska bolaget ASG, Avia Solutions Group, som sedan tidigare äger Baltic Ground Services som nu tagit över marktjänstbolaget från den svenska kapitalfonden Accent Equity 2008 LP. Med köpet av Aviator får ASG ett starkt fotfäste på den europeiska marknaden.

Idag har Aviator marktjänst på Kastrups flygplats, Göteborg, Malmö, Stockholm Arlanda och Helsingfors. Dessutom har Aviator även verksamhet på elva norska flygplatser. ASG som nu äger Aviator har sedan tidigare verksamhet på 67 flygplatser och blir nu 7 000 anställda.

Köpet av Aviator kommer dock inte innebära några förändringar för de anställda hos Aviator. Check-in.dk som har pratat med Lars Wrist-Elkjaer som är VD för Aviator i Danmark säger att man den 18 februari meddelat sina anställda att man fått en ny ägare men att inga förändringar kommer att ske.

”Det blir ”business as usual” och inte något i stil med att byta namn och uniformer”, säger Lars Wrist-Elkjaer.

(Foto: Aviator)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.