Hubb-linje återigen aktuell för Karlstad

För nästan precis ett år sedan gick flybmi i konkurs och Karlstad blev utan flygningar till Frankfurt. Nu kan efter mycket om och men en nu utrikeshubblinje vara på gång med ett svenskt flygbolag enligt värmländsk media.

Den 16 februari 2019 gick brittiska flybmi i konkurs och både Karlstad samt Jönköping blev utan flygningar till Lufthansa hubb på Frankfurts flygplats som upphandlats gemensamt. Sedan konkursen har Karlstad Airport arbetat hårt för att få lov att upphandla en ny flyglinje till en europeisk hubb men detta har gått rakt mot regelverk både i Sverige och EU. Nu kan dock en ljusning vara på gång för Karlstad.

Detta då uppgifter till Nya Wermlands Tidningen gör gällande att ett svenskt flygbolag kan tänka sig att börja flyga från Karlstad till en europeisk hubb, men istället för Frankfurt är det Köpenhamn som gäller. Förhoppningen är att skriva ett avtal om den nya linjen i april för att starta upp trafiken efter sommaren. Hur trafiken ska läggas upp är inte känt, exempelvis hur många avgångar per vecka som ska genomföras och om linjen återigen ska slingas via Jönköping.

Det svenska flygbolaget som uppges vara nära att planera för trafik på Karlstad-Köpenhamn är okänt, men Air Leap är en tänkbar kandidat då man redan idag flyger från Karlstad till Stockholm Arlanda. Dessutom har Air Leap en besättningsbas i Karlstad.

Karlstad-Köpenhamn trafikerades senast av Nextjet fram till 2014 och innan dess flög Skyways på sträckan. Både Skyways och Nextjet hade vid tillfällena samarbeten med SAS för att möjliggöra ett smidigt byte på Kastrup för vidare resa ut i Europa. Det är något som måste till även för den nya operatören på sträckan för att lyckas.

(Foto: Karlstad Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.