Corona – Finnair kan ge piloter obetald ledighet

Finnair har ställt in samtliga flygningar till Kina fram till slutet på mars och nu ska samtal inledas med långdistanspiloter som kan komma att gå på obetald ledighet på grund av det överskott av piloter som nu finns hos Finnair.

Fram till den 28 mars kommer det inte gå att flyga med Finnair till Kina på grund av coronaviruset. Detta har gjort att bolaget ställt in cirka 200 flygningar till landet vilket skapar ett överskott bland Finnairs piloter vilket gör att bolaget nu ska inleda samtal med drygt 700 långdistanspiloter om ledighet.

Samtalen som ska börja under denna vecka kommer att handla om vissa piloter ska gå på tillfällig ledighet utan lön fram tills att Finnair återgår till ett någorlunda vanligt trafikprogram till Kina. Förutom obetald ledighet kommer Finnair även att fylla personalens arbetstid med utbildningar den närmsta tiden.

Tidigare i februari har Finnair sagt att coronaviruset inte kommer påverka bolagets ekonomi i någon större utsträckning under det första kvartalet i år.

Finnair har fem flyglinjer som i nuläget berörs av coronaviruset men bolaget kommer precis som SAS att fortsatt flyga till Hong Kong fram till den 28 mars då det återstår att se om de fem Finnair-linjerna till det kinesiska fastlandet kommer att återupptas.

(Foto: Valentin Hintikka)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.