Tufft 2020 väntar för Kalmar

Antalet resenärer minskade med drygt fyra procent under förra året för Kalmar Öland Airport och 2020 ser ut att bli ännu ett tufft år för flygplatsen där ekonomin inte går ihop. Dock menar flygplatsens VD att minskningen av resenärer inte beror på flygskam.

Region Kalmars beslut att bli delägare i Kalmar Öland Airport är ett välkommet besked hos flygplatsen. Detta då det finns många investeringsbehov för att flygplatsen ska kunna utvecklas och på sikt bli en lönsam verksamhet. Det menar Ronny Lindberg VD på Kalmar Öland Airport som samtidigt spår ett tufft 2020 för flygplatsen i en artikel från SVT.

Den minskade passagerartrafiken beror dock inte på flygskam enligt Ronny Lindberg. Istället är det en konjunkturavmattning och en generell minskning av inrikesflygandet som är orsaken till färre resenärer.

Under 2019 minskade alltså antalet resenärer med drygt fyra procent på Kalmar Öland Airport och detta påverkar ekonomin då flygplatsen fortsatt har öppet lika mycket som innan. Samtidigt brann en fodring på 600 000 kronor inne när Thomas Cook gick i konkurs och med ett nytt miljötillstånd och upphandling av ny trafikledningen har flygplatsens kostnader ökat.

I SVTs artikel tar man också upp planerna på den linje till Frankfurt som tidigare funnits hos Kalmar Öland Airport. Ronny Lindberg vill inte gå in närmare på detaljerna kring en linje till Frankfurt men säger att linjen ligger högt upp på agendan. En tidigare tilltänkt partner för en Frankfurt-linje har varit Ronneby Airport, men som det ser ut nu ska Ronneby själva driva en flyglinje till Lufthansahubben i Frankfurt med start under den senare delen av året.

(Foto:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.