SAS och Finnair förlänger flygstopp till Kina

Både SAS och Finnair väljer att stoppa sin flygningar till Kina fram till vintertidtabellens slut och sommartidtabellens början i slutet på mars då efterfrågan på flygresor till Kina minskat kraftigt.

På grund av coronaviruset förlänger SAS och Finnair sina flygstopp till Kina. SAS kommer inte flyga till sina kinesiska destinationer, Shanghai och Beijing förrän tidigast den 30 mars med hänvisning till att säkerheten för bolagets anställda och resenärer alltid har hösta prioritet.

Även Finnair väljer att förlänga sitt flygstopp till Kina, dock fram till den 28 mars. Dessutom inkluderar flygstoppet från den 1 mars samtliga destinationer i landet som man flyger till vilket är Beijing Capital, Shanghai, Beijing Daxing, Nanjing och Guangzhou. De tre sistnämnda stoppas till följd av en kraftigt minskad efterfrågan på gruppresor.

Både SAS och Finnair kommer att fortsätta flyga till Hong Kong. Finnair väljer dock att ta bort en av två dagliga avgångar till Hong Kong mellan den 1 och 28 mars. SAS skriver i ett pressmeddelande att man noga övervakar situationen angående Hong Kong och är i ständig kontakt med berörda myndigheter.

(Foto: N509FZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.