Ingen vill köpa flygplan från Boeing

För första gången på 58 år har Boeing inte tagit emot någon beställning på nya flygplan i januari och flygplanstillverkaren levererade bara 13 flygplan till flygbolag under årets första månad.

Inte sedan i januari år 1962 har Boeing haft noll beställningar på nya flygningar under årets första månad, men i januari 2020 hände det igen. Den amerikanske flygplanstillverkaren fick inte en enda beställning på något flygplan och nu ligger man rejält bakom huvudkonkurrenten Airbus som fick beställningar på 274 nya flygplan i januari.

Under 2020 första månad levererade Boeing också få flygplan, endast 13 stycken, vilket innebär att mardrömsåret 2019 som var ett av de sämsta på många år för Boeing, fortsätter även i år. Den stora orsaken är givetvis problemen med MAX-flygplanen som skadat Boeing kraftigt.

Enligt Reuters fördubblades Boeings skulder under 2019 till 27,3 miljarder dollar och under det första och andra kvartalet i år kan detta stiga ytterligare, och då upp till så mycket som 34 miljarder dollar.

(Foto: Eric Salard)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.