Testflygningar nästa steg för MAX

Under Singapore Airshow har FAA sagt att Boeing 737 MAX nu närmar sig sina första testflygningar då man har minskat ner antalet problem med flygplanet och nästa stora steg i processen är att testflyga MAX:en.

FAA anser nu att nästa steg att ta i certifieringsprocessen av Boeings 737 MAX-flygplan är att testflyga det. Det är ett något positivt steg i utvecklingen av MAX-flygplanet efter flygförbudet på typen, men FAA vill fortfarande inte säga när man tror att flygförbudet kan hävas.

Boeingchefen Randy Tinseth som också är på plats på Singapore Airshow stack däremot ut hakan och säger att flygplanstillverkaren tror att MAX-flygplanet kommer att bli flygdugligt någonstans kring mitten av år 2020.

Testflygningarna som ska genomföras av FAAs egna piloter har ännu inte schemalagts då FAA fortsatt har ett antal problem på flygplanstypen som Boeing måste lösa. I nuläget väntar FAA på lösningar från Boeing gällande detta.

(Foto: Boeing)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.