SAS reklamfilm väcker debatt

Med anledning av SAS reklamfilm om vad som är skandinaviskt som mött en stor kritikstorm valde flygbolaget att ta bort reklamfilmen, men nu finns den återigen publicerad.

SAS reklamfilm som fokuserar på att det som är skandinaviskt är kopierat från andra länder vilket skett genom resande har väckt upp känslor och kritikstormar på nätet. SAS valde tillfälligt att ta bort reklamfilmen, men nu finns den återigen upplagd på SAS Youtube-kanal.

SAS har publicerat ett pressmeddelande kring reklamen där man förklarar hur man ser på sin reklamfilm.

SAS är ett skandinaviskt flygbolag som flyger resenärer till, från och inom Skandinavien. Vi står bakom budskapet i filmen som handlar om att resor berikar oss.

När vi reser både influerar vi och influeras av andra. De erfarenheter vi tar med oss från våra resor påverkar oss som individer men också våra samhällen.

Vi på SAS är stolta över vårt skandinaviska ursprung och de värderingar som präglar våra öppna, jämställda och demokratiska samhällen.

När vi tittar på mönstret och antalet reaktioner på vår film finns det anledning att misstänka en attack och att vår kampanj har blivit kidnappad. Vi vill inte riskera att bli en plattform för någon annans värderingar, som vi inte står för. Därför har vi för tillfället tagit ner filmerna från våra kanaler och diskuterar nu nästa steg.

När SAS diskuterat nästa steg så står det alltså klart att reklamfilmerna återigen är publicerade.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.