Lågt lufttryck stoppade Widerøe

Stormen Ciara satte käppar i hjulen för Widerøe som tvingades att ställa in 70 flygningar på grund av ett för lågt lufttryck för att kunna flyga med bolaget Dash 8-flygplan.

I måndags tvingades Widerøe att ställa in ett 70-tal flygningar på grund av ett stort lågtrycksområde i Norge. Lufttrycket var så pass lågt att den understa gränsen för när man får flyga med Bombardier Dash 8-flygplan understegs och därmed blev det inställda flygningar till följd.

En talesperson för Widerøe har sagt till Forbes att ställa in flygningar var det bästa man kunde göra ur en säkerhetssynpunkt på grund av det låga lufttrycket.

Det var främst flygningar till och från Tromsø samt Bodø som drabbades av det låga luftrycket som låg under 948 hectopascal som är det lägsta lufttrycket som Dash 8-flygplan tillåts flyga i. Widerøes flygningar med sina Embraer E190-E2 kunde dock flyga som vanligt trots det låga lufttrycket.

Under stormen Ciara uppmätte 22 av 30 väderstationer i Norge ett rekordlågt lufttryck, men det lägsta luftrycket som mäts upp i Norge från år 1907 på 938,5 hectopascal står sig fortfarande.

(Foto: Alasdair McLellan)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.