Air Italy stoppar alla flygningar

Air Italy har med omedelbar verkan stoppat alla sina flygningar då bolagets ägare, Alisarda Group och Qatar Airways valt att försätta flygbolaget i likvidation på grund av bolagets dåliga ekonomi.

Under tisdagseftermiddagen försattes Air Italy i likvidation efter att bolagets ägare Alisarda Group och Qatar Airways valt att inte skjuta in mer pengar i flygbolaget. Flygbolaget har i ett pressmeddelande sagt att bolagets inrikesflygningar i Italien till och från Milano Malpensa samt flygningar till Malé och Dakar kommer att flygas av andra operatörer fram till morgonen den 26 februari. Därefter kommer resenärer som bokat resor med Air Italy att bokas om.

Sedan Air Italy bildades efter att Meridiana fly omformats har flygbolaget kämpat med sin ekonomi trots att Qatar Airways köpte 49 procent av flygbolaget under 2018. Enligt italienska medier har flygbolaget enbart under 2019 förlorat närmare 200 miljoner euro, motsvarande 2,1 miljarder svenska kronor. Detta i kombination med att Qatar Airways inte får äga mer än 49 procent av flygbolaget har gjort att aktieägarna under tisdagen valt att försätta flygbolaget i konkurs.

Air Italy flög fram till sin konkurs med fyra Airbus A330-200, en Boeing 737-700, tre Boeing 737 MAX 8 med flygförbud och tre Boeing 737-800. Dessutom hade man ytterligare fyra MAX-flygplan som väntades på att levereras och sex wet-leasade flygplan från Bulgaria Air och Tayaran Jet. Air Italys hubb var på Malpensa-flygplatsen utanför Milano.

(Foto: Simone Previdi)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.