Jönköping Airport är redo för större flygplan

Under större delen av 2019 pågick ett utbyggnadsarbete på Jönköping Airport. Detta för att man ska få möjlighet att kunna hantera större flygplan, vilket nu har landat i att flygplatsen klassas som en kod 4E-flygplats.

Det arbete som gjorts på Jönköping Airport för att kunna hantera större flygplan är anläggning av vändytor i varje ände av landningsbanan samt breddning av taxibanan in till plattan. Tack vare det kan flygplatsen nu ta emot flygplansmodeller som exempelvis Airbus 330, Boeing 767 och Boeing 787. Detta är något som efterfrågats av såväl charteroperatörer som fraktbolag.

”Ett mycket väl genomfört arbete av våra medarbetare och entreprenörer har gjort detta möjligt. Det känns väldigt bra att vi nu kan möta den efterfrågan som finns på marknaden. På så vis kan vi också bidra till regionens utveckling och Jönköpings vision att vara södra Sveriges nav”, säger Rony Forsberg VD för Jönköping Airport.

För att vara godkända att hantera större flyg än man hittills kunnat krävs att Jönköpings flygplats klassas som en kod 4E-flygplats i enlighet med EASAs kriterier. Ett godkännande som Transportstyrelsen nu givit Jönköping Airport från och med den 6 februari 2020.

Inom projektet har man även byggt ett helt nytt driftområde och anlagt en ny bränsleanläggning, som öppnar möjligheten att kunna leverera biobränsle till flygplatsens kunder.

(Foto: Jönköping Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.