Bulgaria Air vill växa med fler flygplan

Bulgaria Air vill expandera och förnya sin flygplansflotta. Samtidigt ska man minska ner antalet flygplanstyper från tre till en och satsa mer på ACMI-flygningar.

Bulgaria Air som har sin bas på Sofias flygplats ska möblera om i sin flygplansflotta. Idag flyger man med två Airbus A319, tre A320 och fyra Embraer 190, men framöver ska man gå mot en enhetsflotta samtidigt som antalet flygplans ska växa till 15.

Det är inte bestämt vilken flygplanstyp som Bulgaria Air ska välja, men enligt ch-aviation befinner man sig i diskussioner med två olika leverantörer om nya flygplan. De nya flygplanen ska möjliggöra för expansion för Bulgaria Air, men också att man tar ett ännu större steg in på ACMI-marknaden.

Idag flyger Bulgaria Air med två Embraer 190 och en Airbus A320 på uppdrag av Air Italy som har flygplansbrist på grund av flygförbudet på Boeing 737 MAX. Det är alltså mycket som talar för att det kan bli mer av liknande uppdrag i framtiden för Bulgaria Air som med en enhetsflotta även hoppas kunna spara pengar samtidigt som man använder sig av fler flygplan.

(Foto: Matti Blume)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.