Storm hjälpte British Airways med nytt rekord

Söndagens storm Ciara skapade kraftiga vindar vilket ledde till att British Airways tog över rekordet för den snabbaste subsoniska flygningen mellan New York och London natten till söndagen.

Med starka jetströmmar och stormen Ciara i antågande flög en Boeing 747-400 från British Airways mellan New York och London på en ny rekordtid under natten till söndagen. Enligt data från Flightradar24 genomfördes flygningen, BA 115, på fyra timmar och 56 minuter vilket är 13 minuter snabbare än Norwegian som tidigare innehaft rekordet för den snabbaste flygningen mellan de båda världsmetropolerna.

Jetströmmen under natten till söndagen nådde enligt BBC Weather hastigheter på drygt 400 km/h vilket innebar att man flög snabbare än ljudet. Trots att jumbojeten flög snabbare än ljudet bröt man dock inte ljudvallen då även luften runt om flygplanet rörde sig snabbt. Det resulterade i att flygplanet i förhållande till luften flög långsammare än Mach 1.

Under natten mot söndagen lyckades även Virgin Atlantics två flygningar VS 4 samt VS 46 att flyga till London från New York på under fem timmar. VS 4 som flögs med en Airbus A350-1000 avverkade sträckan på fyra timmar och 57 minuter medan VS 46 som även den flögs med en Airbus A350-1000 genomförde sin flygning till New York på fyra timmar och 59 minuter.

Data från British Airways flygning har dock inte gått att validera då Flightradar24 saknar täckning för hela sträckan som genomfördes, men mycket talar för att det nu är British Airways som kan titulera sig som rekordhållare för den snabbaste flygningen mellan New York och London.

(Foto: Alan Wilson)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.