Kraftigt ökande punktlighet när fler flög med SAS i januari

Januari år 2020 innebar fler passagerare än samma månad föregående år för SAS som flög drygt tre procent fler resenärer och samtidigt ökad sin punktlighet med 14 procentenheter.

Antalet passagerare som reste med SAS ökade med 3,2 procent i januari jämfört med samma månad föregående år. Även punktligheten ökade och då med närmare 14 procentenheter och regulariteten var på en fortsatt hög nivå. Punktligheten landade på drygt 88 procent för SAS flygningar i januari.

Den totala kapaciteten och antalet betalda passagerarkilometer ökade med 1,5 respektive 2,8 procent jämfört med samma månad föregående år. Tillväxten drevs av en ökad efterfrågan på SAS intraskandinaviska, europeiska och inrikeslinjer. Den ökade efterfrågan återspeglas i en förbättrad kabinfaktor, som ökade med 0,8 procentenheter till 65,7 procent. Den preliminära enhetsintäkten och passageraryielden var 64 öre respektive 98 öre och i linje med samma period föregående år.

”Vi är glada att vår förbättrade operationella kvalitet, vårt kunderbjudande och infasningen av nya, bränsleeffektiva flygplan gör det möjligt för oss att stärka vår position och marknadsandel på våra hemmamarknader. Det är också glädjande att se det ökade intresset hos våra kunder att lägga till biobränsle till sina SAS-biljetter” säger Rickard Gustafson, VD för SAS.

(Foto: flyg24nyheter)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.