A350 nummer två levererad till SAS

Den 7 februari leveransflögs SAS nästa A350-flygplan, nummer två i ordningen, till Köpenhamn från Airbus fabrik i Toulouse.

Sedan den 28 januari flyger SAS första Airbus A350-900, SE-RSA Ingegerd Viking, mellan Köpenhamn och Chicago O´Hare och nu har Ingegerd fått sällskap av A350 nummer två i SAS flotta, Hagbard Viking. Hagbard som bär registreringen SE-RSB flögs under fredagen från Airbus i Toulouse till Köpenhamn där flygplanet landade klockan 17.30.

Enligt Airlineroute kommer SAS att sätta in Airbus A350-900 på Köpenhamn-Newark från den 29 mars vilket då blir flyglinje nummer två efter Chicago att flygas med A350. Om SE-RSB ska vänta med att sättas i trafik fram till den 29 mars eller om flygplanet ska alternera med SE-RSA på Köpenhamn-Chicago återstår att se.

Övriga SAS-linjer som kommer att få A350-trafik under året utgår från Köpenhamn till Beijing, Hong Kong, Los Angeles, San Francisco, Shanghai och Tokyo. På samtliga linjer förutom till Chicago och Beijing kommer A350 att under sommaren blandas både med Airbus A330 och A340. På flygningarna till Chicago och den kinesiska huvudstaden blir det däremot endast A350-flygningar enligt Airlineroute.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.