Högre kabinfaktor men färre passagerare för Norwegian

Norwegians trafiksiffror för januari visar att bolaget fortsätter leverera enligt strategin om att gå från tillväxt till lönsamhet med betydande förbättring gällande enhetsintäkter, rekordhög punktlighet och högre kabinfaktor. Dock är passagerarantalet det lägsta sedan 2017.

I januari reste totalt 1 974 606 kunder med Norwegian. Det är det lägsta antalet passagerare som flygbolaget transporterat under januari sedan 2017. Bakom detta ligger Norwegians planerade kapacitetsminskning och optimeringen av linjenätet vilket fortsätter att påverka siffrorna positivt.

Punktligheten var på 87 procent, den högsta punktligheten någonsin under en enskild månad sedan 2015 och kabinfaktorn var på 81 procent, upp 4,8 procentenheter. Samtidigt ökade även bolagets enhetsintäkter vilket gör koncernchefen Jacob Schram nöjd.

”Jag är mycket nöjd över att vi fortsätter att leverera enligt strategin om att gå från tillväxt till lönsamhet. Det här är den tionde månaden i rad som den planerade kapacitetsminskningen påverkar enhetsintäkterna och kabinfaktorn positivt. Jag är även tillfreds med att punktligheten har förbättrats betydligt eftersom jag vet hur viktigt det är för våra kunder”, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram. 

I januari minskade Norwegian koldioxidutsläppen med fyra procent till 75 gram per passagerarkilometer trots att bolaget har varit tvungna att hyra in äldre ersättningsplan. Norwegian har en av de mest moderna och bränsleeffektiva flygplansflottorna i världen med en genomsnittsålder på 4,6 år. Tack vare den unga flygplansflottan har bolaget minskat CO2-utsläppen per passagerare med 33 procent sedan 2009.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.