Cathay Pacific minskar kapaciteten med 30 procent

Cathay Pacific kommer att reducera kapaciteten med 30 procent de kommande månaderna och samtidigt vill man att sina anställda ska ta tre veckors obetald semester som en följd av coronaviruset.

Vissa flygbolag drabbas mer än andra av coronviruset i Kina och den minskade efterfrågan på resor till landet på grund av det. Ett flygbolag som ser ut att drabbas värst av viruset är Hong Kong-baserade Cathay Pacific. Flygbolaget planerar för att minska sin kapacitet med 30 procent de kommande månaderna och enligt Reuters kan kapaciteten till Kina kommer att minska med hela 90 procent.

I ett officiellt meddelande har Cathay Pacific till att börja med sagt att man ska halvera kapaciteten till Kina fram till mars. Samtidigt begär bolaget att sina anställda ska ta tre veckors obetald semester under de kommande månaderna. Detta på grund av den minskade efterfrågan på flygresor efter coronaviruset.

Cathay Pacific flyger till ett 20-tal destinationer i Kina, ett 40-tal i resterande Asien och ett flertal långlinjer till bland annat Amsterdam, London och Bryssel.

Cathay Pacific har den senaste tiden även drabbats hårt av de oroligheter och demonstrationer som skett i Hong Kong där bolaget har sin bas och med en kraftig minskad efterfrågan på flygresor till Kina mitt under det kinesiska nyåret som är en av de mest reshektiska perioderna under året är det en bekymmersam situation Cathay Pacific befinner sig i.

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.