BRA återvänder med mer flyg från Östersund

I början av året drog BRA ner på antalet flygningar på sträckan Åre Östersund-Stockholm Bromma. Efterfrågan ser dock bättre ut nu och därför ökar BRA antalet avgångar till daglig trafik från den 29 mars.

Efter att i början av förra året dragit ned antalet avgångar till fyra dagar per vecka mellan Östersund och Bromma på grund av vikande efterfrågan, väljer alltså flygbolaget BRA nu att öka antalet avgångar på nytt.

Efterfrågan med BRA från Östersund ser nu positivare ut och samtidigt har regionens företagare och politiker arbetat hårt för att BRA ska öka antalet avgångar. Därför väljer flygbolaget att, när den globala sommartidtabellen tar sin början, den 29 mars utöka antalet avgångar från Åre Östersund till Stockholm Bromma från nuvarande fyra dagar per vecka till en avgång per dag, sju dagar per vecka.

”Vi har upplevt stort och brett engagemang från regionen och haft bra dialoger som lett fram till att vi nu försiktigt stärker trafiken igen och adderar fler avgångsdagar. Vi hoppas att det ska uppskattas av Östersundsresenärerna och vi är öppna för att öka ytterligare om detta visar sig vara lyckat”, säger Ulrika Matsgård som är kommersiell chef på BRA.

BRA kommer att flyga dagligen till Östersund från Stockholm Bromma med ATR 72-600 och under sommaren kommer även Embraer 190 som bolaget hyr in från German Airways/WDL Aviation att tillfälligt trafikera sträckan.

”Det är mycket glädjande att BRA flyg återetablerar trafik till och från Östersund. Vi behöver konkurrens på flygmarknaden för att priserna inte ska skena”, säger Elise Ryder Wiken, Ordförande Regionala utvecklingsnämnden i Region Jämtland Härjedalen.

BRAs nya tidtabell på Östersund från den 29 mars innebär avgångstid från Östersund klockan 10.00 måndag-onsdag, klockan 12.50 torsdag-fredag, 12.05 på lördagar samt 18.40 på söndagar. Från Stockholm Bromma blir det avgångar klockan 08.20 måndag-onsdag, klockan 11.10 torsdag-fredag, 10.20 på lördagar samt 17.10 på söndagar.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.