Strejk i säkerhetskontrollen på Kastrup

Personalen i säkerhetskontrollen på Kastrups flygplats har gått ut i strejk under onsdagsmorgonen vilket skapar stora problem för resenärer att ta sig igenom säkerhetskontrollen på den danska flygplatsen. Detta leder till förseningar i flygtrafiken till och från Köpenhamn.

Säkerhetskontrollanter på Kastrups flygplats utanför Köpenhamn gick vid klockan 07.30 på onsdagsmorgonen ut i en vild strejk. Medarbetarna lade ned arbetet och gick på ett fackligt möte samtidigt som flygplatsen nu gör allt man kan för att hålla säkerhetskontrollen öppen. Det är oklart hur länge som strejken kommer att pågå.

Under morgonen har köerna för att ta sig igenom säkerhetskontrollen varit upp emot 25 minuter långa. Många flygningarna har försenats i väntan på att resenärerna ska ta sig igenom säkerhetskontrollen. Kastrup varnar också för att mycket incheckat bagage inte kommer att komma med flygningarna då man inte har tillräckligt med personal för att kunna röntga bagagen. Dessa bagage kommer i efterhand att skickas till resenärerna.

Enligt check-in.dk ska arbetet återupptagits av de strejkande säkerhetskontrollanterna vid klockan 09.00 och då var det cirka en timmes förseningar på de flesta flygningar från Kastrup.

(Foto: Johnpsolis)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.