Ryanair har ny MAX-order klar

Ryanair har lagt en ny beställning på Boeing 737 MAX, men man kommer inte att bekräfta ordern förrän flygplanstypen åter är i luften. Det säger Ryanairs VD Michael O´Leary som samtidigt konstaterar att Boeings ledning troligen inte är i en position för att förhandla om nya flygplansbeställningar.

Trots att Boeings 737 MAX är belagd med flygförbud har Ryanair stor tro på flygplanstypen och har nu enligt bolagets VD Michael O´Leary en klar beställning på fler Boeing 737 MAX och då av typen 737 MAX 10 som har plats för 230 passagerare. Ryanair kommer dock inte att bekräfta den nya beställningen av MAX-flygplan förrän flygplanstypen är uppe i luften igen.

Michael O´Leary konstaterar samtidigt som han tillkännagivit att man har en ny beställning på flygplan från Boeing att ledningen hos den amerikanska flygplanstillverkaren inte befinner sig i en position att förhandla med flygbolag om flygplansbeställningar. Med den order som Ryanair trots allt har lyckats få till hos Boeing ser O´Leary att det irländska lågprisflygbolaget befinner sig i pole position bland flygbolagen för nya MAX-flygplan.

Ryanair har redan idag en order på 210 Boeing 737 MAX 8-flygplan och av de 450 flygplan av typen som redan är tillverkade och väntar på att få flyga, är 20 till Ryanair. Ryanair skulle haft 55 MAX-flygplan i sin flotta inför den kommande sommaren, men på grund av flygförbudet har inga flygplan av typen levererats.

Samtidigt som det irländska lågprisflygbolaget bäddat för en ny order hos Boeing säger Michael O´Leary att man ska omförhandla prislappen på den nuvarande beställningen av MAX-flygplan.

(Foto: Ryanair)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.