Pegasus Boeing 737 har havererat i Istanbul

En Boeing 737-800 tillhörande det turkiska flygbolaget Pegasus Airlines har kanat av start- och landningsbanan på Istanbul Sabiha Gockens flygplats. Flygplatsen är i nuläget stängd.

Pegasus Airlines flygning PC 2193 från Izmir skulle landa på Sabiha Gocken-flygplatsen i Istanbul när något gick snett. Flygplanet, en Boeing 737-800, kanade av start- och landningsbanan i blött väder. På bilder och filmer från platsen syns hur flygplanet brutits i flera delar.

Det ska ha funnits 177 passagerare och sex besättningsmedlemmar ombord på flygplanet, och enligt den turkiska transportministern har ingen av de 177 passagerarna omkommit i samband med haveriet. Huruvida dessa uppgifter står sig återstår att se.

Detta är andra gången på kort tid som ett flygplan från Pegasus kanar av start- och landningsbanan på Sabiha Gocken-flygplatsen.

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.