Icelandair leasar Boeing 737 NG i sommar

För att kompensera för flygförbudet på Boeing 737 MAX kommer Icelandair att leasa tre Boeing 737-800 under den kommande sommaren och på så sätt kommer frånvaron av MAX-flygplan inte påverka sommarens flygprogram för det isländska flygbolaget.

Icelandair har idag sex Boeing 737 MAX-flygplan som står parkerade på grund av flygförbudet på flygplanstypen. Dessutom har man ytterligare tre som väntar på att levereras, men nu räknar Icelandair inte med MAX-flygplanen under den kommande sommaren heller och därför ska man ta in tre Boeing 737-800 för att täcka upp för den förlorade kapaciteten.

De tre Boeing 737-800 kommer att flygas av Icelandairs egen personal i kombination med 23 Boeing 757 och fyra Boeing 767 som inte fasas ut, vilket ett antal B757 skulle gjort i takt med att MX-flygplanen levererades. De extra Boeing 737 innebär att sommarens flygprogram inte kommer att påverkas i lika stor utsträckning som 2019 av flygförbudet på MAX-flygplanen.

Icelandair säger i ett pressmeddelande att flygförbudet på MAX-flygplanen inte kommer att påverkas bolagets ekonomi lika mycket som föregående år då man nu kunnat hyra in ersättningsflygplan i tid vilket har inneburit bättre villkor. Icelandair har redan gjort klart med två avtal med Boeing gällande kompensation för flygbolagets ekonomiska förluster på grund av flygförbudet på Boeing 737 MAX.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.