Flygplats planerar för eget flygbolag

Ägarna till Bolzanos flygplats i norra Italien vill nu skapat ett eget flygbolag för att bringa tillbaka reguljär flygtrafik till sin flygplats som stått utan reguljära flygningar sedan sommaren 2015.

Konsortiet som äger den lilla italienska flygplatsen i bergiga Bolzano vill ha reguljär flygtrafik från sin flygplats. Sedan juli 2015 har man stått utan reguljär flygtrafik då det numera konkursade flygbolaget Darwin Airline avslutade sina flygningar till Rom. Bolzanos flygplats har inte lyckats med att få något nytt flygbolag att inleda reguljär flygtrafik och därför tittar ägarna nu på att starta ett eget flygbolag för trafik från sin flygplats.

Flygbolaget, som i nuläget har namnet Sky Alps, planerar att till en början flyga dagligen till den italienska huvudstaden med en Bombardier Dash 8 Q400. Under den kommande sommaren planerar man även för att flyga charter till italienska destinationer som Sicilien och Sardinien. Framöver hoppas Sky Alps även att man kan börja flyga till fler europeiska hubbar och då främst Wien samt München.

Start- och landningsbanan på Bolzans flygplats begränsar dock möjligheterna till större flygplan att användas. Idag mäter banan endast 1 297 meter och för att kunna ta emot större flygplan framöver ska flygplatsen förlänga banan med 260 meter. Staden Bolzano är huvudstad i den huvudsak tyskspråkiga regionen Sydtyrolen i norra Italien.

(Foto: User:Mattes)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.