SAS med ny linje till Warszawa från Stockholm

SAS expanderar på Stockholm Arlanda Airport och lanserar en ny direktlinje till den polska huvudstaden Warszawa i vår. Man utökar därmed tillgängligheten och destinationsutbudet med ytterligare en linje till den växande marknaden Polen.

SAS fortsätter att utöka sitt linjenät från Arlanda och lanserar en ny direktlinje till den polska huvudstaden Warszawa med start den 1 maj 2020. Linjen kommer att flygas med två avgångar varje vardag samt en på söndagar. Tidtabellen är anpassad till affärsresenärer med avgångar morgon och eftermiddag. SAS blir det andra flygbolaget som trafikerar sträckan. Sedan tidigare flyger även Star Alliance-kollegan LOT Polish Airlines mellan Stockholm och Warszawa.

SAS kommer främst att trafikera sträckan med Boeing 737 och Bombardier CRJ 900 från Cityjet.

Mer än 40 procent av resenärerna till eller från Stockholm Arlanda och till eller från Polen reser i affärssyfte. En stor andel reser också för att besöka familj och vänner eller turista på resmålet. Warszawa och Polen i sin helhet har ökat i attraktivitet och ekonomisk betydelse de senaste åren. Det är en växande marknad och flera stora svenska företag har verksamhet i Warszawa-regionen, som också är en alltmer populär turistdestination.

”Vi välkomnar satsningen som SAS gör på Stockholmsregionen genom att öppna ytterligare en utrikeslinje från Arlanda. Den nya linjen ökar tillgängligheten mellan två snabbt växande ekonomiska centrum och är viktig för både affärs- och privatresenärer åt båda håll”, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

(Foto: Aero Icarus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.