Potentiell fördubbling av Embraer-flottan hos LOT

Polska LOT ska leasa drygt 30 Embraer-flygplan från det brasilianska flygbolaget Azul och det gör LOT möjlighet att fördubbla sin Embraerflotta som är stommen i bolagets verksamhet.

När brasilianska Azul Airlines ska förnya sin flygplansflotta med Embraer 195-E2 ska man göra sig av med ett 50-tal Embraer 195. Enligt Reuters planerar Azul att leasa ut sina nuvarande 53 Embraer 195 till polska LOT och ett kommande flygbolag i USA, Breeze Aviation.

Azul och LOT har tecknat ett avtal om leasing av 18 Embraer 195 där LOT även har en option på att kunna ta emot ytterligare 14 Embraer-flygplan från Azul. Detta skulle kunna fördubbla LOTs flotta med Embraer-flygplan som är stommen i det polska flygbolagets flotta och sköter den största delen av trafiken inom Europa från Polen.

Det är dock oklart om LOT enbart kommer att fasa in fler Embraer-flygplan eller om några av bolagets nuvarande flygplan ska fasas ut i takt med att fler Embraer 195 från Azul tillförs flottan. I nuläget har LOT 15 stycken Embraer 195 i sin flotta.

(Foto: Joao Carlos Medau)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.